namibie in april....conclusie....

  • simonskever@hotmail.com

    Wij zijn net 2 dagen terug en hebben veel aan deze pagina gehad bij onze voorbereiding, daarom een kleine evaluatie.

    April is ons fantastisch bevallen, prima temperaturen ook in de nacht en geen regen gezien. 35 overdag en 15 nacht.

    Valuecar, de goedkope tak van Asco is een aanrader. Prima auto, brandschoon, complete kampeeruitrusting, scherpe prijs.

    Wel rekening houden met 60 euro polijstkosten van de carrosserie als je wat takken schraapt. Eventueel zelf wat strepen wegpoetsen met wat autowas voordat je inlevert.

    Mooiste park is wat ons betreft is Kaudom, slechts gemiddeld 1 bezoeker per dag…… let wel op, is alleen bereikbaar per 4x4 en je moet zwaar zand rijden.

    Namibie is een heerlijk vakantieland, vriendelijke mensen die niet opdringerig zijn, het land is ongeveer net zo spannend als Engeland om op vakantie te gaan, daar rijden ze ook aan de andere kant van de weg.

    Wegennet is goed, wij hadden een Garmin gehuurd, zonder redt je het ook maar met is beter. Kaart van know-how uit Duitsland is ons goed bevallen. Wij hebben 5000KM gereden waarvan maximaal 500 op asphalt.,heerlijk.

    Vrij kamperen gaat prima, we hebben de meest romantische stekjes gehad, kamperen op een camping of bij een lodge kan overal.

    Meenemen uit NL.. extra dekbed of slaapzak, theedoek, schuurspons, aansteker.

    Kortom.. aarzel niet, gewoon gaan!

    Vragen natuurlijk welkom, Simon.

  • Erik en José

  • Maaike

    Mooi dat jullie het ook zo prachtig hebben gehad. Ook bij ons is april de voorkeursmaand. Namibie is gewoon niet in woorden uit te drukken.

    Maar extra dekbed of slaapzak, theedoek, schuurspons, aansteker meenemen uit NL….. Lijkt me toch echt niet nodig. Wij kregen gewoon bij de verhuurder extra dekens, kussens etc mee. En schuurspons, theedoek…… hebben wij gewoon in de supermarkt gekocht. Hoef je echt niet als extra bagage mee te nemen.

  • Namibië Expert

    Als je geen regen hebt, is het inderdaad prima. Maar soms regent het wel erg hard in april en dan is het minder fijn.

  • simonskever@hotmail.com

    @ Maaike,

    natuurlijk hebben wij ook het nodige in de supermarkt gekocht, denk bv aan afwasmiddel. Maar een theedoek kon er makkelijk bij en trouwens, we hadden gelukkig ook div. kruiden meegenomen om een lekker potje te koken. Wat een heerlijk kampeerlend!

    Simon.

  • wies

    Klinkt echt fantastisch, wij hopen ook een keer in de groene tijd richting Namibie en/of Botwana te gaan…

    Alleen voorlopig zitten we nog even aan de bouwvak vakantie vast (wat gelukkig ook een hele mooie tijd is, en waar je veel kunt zien)