Van Galton Gate Etosha naar Halali Etosha

  • Ger

    Is het mogelijk (en toegestaan) om met je eigen auto via de Galton Gate Etosha in te gaan en vervolgens door te rijden van daar uit naar Halali.

    En zo ja, is dat haalbaar op 1 dag? Hoe is de toestand van de wegen?

    Alvast bedankt voor reacties.

    Met vriendelijke groet,

    Ger

  • amanda1

    Hallo Ger,

    Alleen als je een reservering voor het Dolomite Camp hebt mag je van de Galton Gate gebruik maken. Andersmoet je omrijden. Het schijnt dat dit in 2014 gaat veranderen misschien.

    Groeten,

    Amanda

  • amanda1

    Ik zou overigens niet naar Halali doorrijden maar naar Okaukuejo. De waterhole daar is zeer aantrekkelijk en ook in de omgeving liggen vele waterholes. Als je naar Halali doorrijdt, mis je teveel.

  • wies

    Hoi Ger,

    Wij hebben wel een nacht in Dolomite geboekt, en denk zeker dat het de moeite waard is aangezien je dan een deel van het park ziet wat tot voor kort niet open was voor veel mensen.

    Ook zou ik eerder voor Okaukuejo kiezen dan Halali ivm met de waterhole die ECHT de moeite waard is.

    Wij zijn er in 2010 geweest en gaan nu weer terug.

    Een nacht in Etosha zelf is sowieso een must als je die kant op gaat

    Groetjes, Wies

  • Annemieke

    Dolomiten camp is echt de moeite waard, maar je moet goed te been zijn, het is op een berg gebouwd, maar ze hebben een golf buggy die met veel,herrie heen en weer rijd.

    Die andere 2 campen zijn echt niet de moeite waard, zeker niet de waterholes. En net eten, vreselijk, niet eten daar als,je niet ziek wilt worden, je kan beter buiten het camp overnachten. Wij gaan hier nooit meer heen.

  • Michel G

    Annemieke

    Die andere 2 campen zijn echt niet de moeite waard, zeker niet de waterholes. En net eten, vreselijk, niet eten daar als,je niet ziek wilt worden, je kan beter buiten het camp overnachten. Wij gaan hier nooit meer heen.

    Dit is wel erg kort door de bocht. Wij waren een paar weken geleden nog in Namutoni, en Dolomite. Helaas niet in Okaukuejo, alles volgebeoekt, maar Etosha Village, even buiten de Anderson Gate, was een zeer goed alternatief, helaas zonder waterhole. Wij vonden in ieder geval in Namutoni het eten prima. Meer moeite hadden we met het eten in Dolomite Camp, Het eten was niet echt warm en geen groente. We waren overal maar 1 nacht en dat was wat ons betreft voor Dolomite ook voldoende. De golfbuggy is inderdaad erg luidruchtig, het uitzicht is schitterend, maar uiteindelijk hebben maar 2 chalets zicht op de waterhole, Dolomite Punt. Uiteraard ieder zijn voorkeur.

  • wies

    Naar Dolomite gaan we dus voor het eerst dit jaar, dus hopen dat het aan onze verwachtingen voldoet…

    Okaukuejo, zou ik zeker niet mijden… Het eten is er inderdaad vreselijk! Vies en koud, maar wij zijn van plan te zorgen dat we zelf wat mee hebben zodat we als het nodig is zelf wat kunnen braaien (hoop dat dat is toegestaan) We zijn in dit camp geweest 2 jaar geleden, en voor het eten zou ik er zeker met een grote bocht omheen rijden, maar de waterhole is echt geweldig, wij hebben de hele avond genoten van de rust en de vele dieren die hier kwamen drinken. Dat is ook de reden dat we hier twee jaar later toch weer graag willen verblijven!!!

  • Pauline

    Tja, smaken verschillen. Wij zijn vorig jaar in Okaukuejo en Halali geweest en vonden Halali veel prettiger. Veel minder massaal, prima eten en een prachtige waterhole. Veel olifanten en giraffen gezien daar. Het kamp is veel intiemer dan Okaukuejo, waar het eten trouwens ook echt niet slecht en zeker niet koud was. We waren er in juni, misschien scheelt dat? Succes en veel plezier!