Lekke band

  • Petra1974

    Hallo,

    Wij gaan eind juni voor het eerst naar Afrika, Namibië en Zuid-Afrika, en willen verschillende wildparken bezoeken. Dit forum lezen we dan ook met veel interesse. Wat wij ons alleen wel afvragen is hoe nu eigenlijk te handelen als je een lekke band hebt in bijv. Etosha NP? Moet je in dat geval gewoon de velg aan gort rijden totdat je een veilig plekje hebt?

    Het is misschien een stomme vraag maar we zijn dus absoluut niet ervaren in Afrika, 4x4 , kamperen etc.

    Groetjes,

  • Erik en José

    Petra,

    Ik zou er niet mee doorrijden. Probeer de situatie in te schatten en goed de omgeving in je op te nemen.Rijd eventueel nog een stukje door waar je wat meer open veld,dus zicht hebt. Hou eventueel een andere auto aan en vervang het wiel. Wij hebben eens heel erg vast gestaan in Moremi en dan moet je uiteindelijk ook uit de auto op te scheppen. Rustig blijven en de omgeving goed in de gaten blijven te houden.

    En nog een tip: laat het je medereiziger doen……..:D

    gr. Erik

  • Cristiene

    Wij hebben in Etosha een keer vreselijk vast gezeten. Na een tijdje verscheen er een busje aan de horizon en die is hulp gaan halen. Zo kwam alles weer op z'n pootjes terecht. Belangrijk is wel dat je niet bezuinigd op je auto voor deze reis.

    http://www.flickr.com/photos/knoffelhuisie/7829431062/in/set-72157631123804136

    Veel plezier!

  • printen

    Enkele tips. Neem voldoende water en voedsel mee voor een dag of twee. Vooral water. Je kan pech krijgen, niet alleen een lekke band.

    Een grote gulden regel. Ga nooit weg van je voertuig!!!!!! Blijf bij het voertuig. Zeker in de woestijn. Men ziet je het voertuig uit de lucht veel beter dan een mens die voortsjokt. Tevens biedt het voertuig de nodige schaduw.

    Ik heb heel wat in Namibie gereden en met name in de Namib zelf en in het noorden en zuiden. Uiteraard een paar keer vastgezeten. Een keer twee dagen gewacht op hulp.

    Wanneer je een trip maak zonder professionele begeleiding, ga naar de politiepost, zeg waar je allemaal naartoe gaat en zeg ook wat je eindbestemming is en wanneer je denk daar aan te komen. Men geef het door bij je eindbestemming en als je niet op de afgesproken tijd daar ben, gaat men zoeken. men weet waar je allemaal naartoe zou gaan.

    Denk er om Namibie is zo groot als Frankrijk en Duitsland te samen en heeft maar ruim twee miljoen inwoners. Ga nooit zomaar een toertje rijden.

  • Erik en José

    De vraag gaat over Etosha. Daar gaat het niet zo'n vaart lopen als hier boven beschreven wordt. Maar voor de rest can Namibië zijn het goede tips en dan met name buiten de gangbare wegen. Laat je je er vooral niet door afschrikken.

    Veel plezier!

    Gr. Erik

  • Petra1974

    Dank voor jullie antwoord. als het nodig mocht zijn, gaan we gewoon even afwachten totdat er hulp komt.

    Enne Erik, dat was een goede tip, haha!

  • wies

    Misschien is het handig om bijvoorbeeld het telefoonnummer van de Lodges in Etosha mee te nemen, voor het geval er lang niemand langs mocht komen, zou je altijd even een telefoontje kunnen plegen zodat zij hulp voor je kunnen regelen… Als je bereik hebt natuurlijk, maar volgens mij heb je in Etosha zelf op veel plaatsen wel.

  • Walter

    Ik vrees dat je niet veel succes zult hebben als ja naar de lodges belt voor een lekke band…

    Als je niet in staat bent om zelf een wiel te vervangen kies je misschien beter voor een andere manier van reizen in Namibie…

  • Petra1974

    Jullie zijn allemaal bedankt. Het is ons helemaal duidelijk.

    We hopen gewoon op het makkelijkst, en dat is geen lekker band!

    Groetjes,

    Petra

  • namibie-expert

    Graag gedaan en succes er mee!