route namibie in juli / augustus

  • Vlos

    Deze zomer gaan wij, gezin met 2 kinderen van 12 en 14, 4 weken door Namibie reizen. We reizen met 4x4 met daktenten. Is de eerste keer met een 4WD en geen ervaring hiermee.

    De enige overnachtingen die we vast hebben gelegd zijn 4 x Etosha (2 x Okakeujo en 2 x Halali) en 2 nachten in Sesriem binnen het park. Ik ben bezig met het globaal bepalen van de route. Wij reizen vaker en wij altijd het autoreizen te beperken. We zien liever een gebied goed dan dat we steeds in de auto zitten en een gebied maar beperkt zien. Dan komen we liever een keer terug ( graag zelfs). Afwisseling in activiteiten is ook belangrijk en wildlife is topprioriteit (zijn eerder op safari geweest).

    Dag 1 aankomst WDH ' s avonds, verblijf WDH

    Dag 2 auto ophalen, boodschappen, in buurt WDH kamperen (Oanab)

    Dag 3 - 4 bergen, wandelen, bijv. Tsauchap River Camp?

    Dag 5-6 Sesriem, deadvlei, Sossusvlei, etc.

    Dag 7-8 Solitaire guestfarm

    Dag 9-11 Walvis Bay, Swakopmund, zeekayaken, living desert tour, waar kamperen?

    Dag 12 - 13 Spitzkoppe

    Dag 14-20 nog in te vullen

    Dag 21-24 Etosha

    Dag 25-28 Nog in te vullen

    Dag 29 terugvlucht (vroeg uit WDH) dus zo dicht mogelijk bij vliegveld

    Alle suggesties, opmerkingen worden zeer op prijs gesteld.

    Groet

    Sandra

  • Arjen Dotinga

    Tussen Swakopmund en Etosha via Brandberg Wes Mine en kamperen op Ugab Rhino Camp. Daarna via Twyfelfontein richting Etosha.

    Living Desert tour is een must. Hebben wij vorige keer gemist, maar we gaan in oktober voor de herkansing….

    Dag 25-28 heb je denk ik net genoeg tijd om richting de Okavango te rijden. Is allemaal asfalt. Zie dat je een campingplek krijgt op Ngepi Camp. Afhankelijk van de periode waarin je gaat vooraf reserveren. Oktober/November gewoon op de bonne fooi….

    Een andere optie is het Waterberg Plateau.

  • reismeisje

    Hoi Sandra,

    Mooi reisschema, lekker relaxed. Hebben wij ook gedaan in november, zodat we overal ruim de tijd hadden en niet gehaast.

    Voor het einde van jullie reis kan ik Omatozu in Okahandja aanraden. www.omatozu.com

    Wij zaten in een luxe ingerichte tent, maar je kunt er ook kamperen. In Okahandja zijn 2 souvenirmarktjes, waar je aan het einde van je reis nog wat leuke dingen kunt kopen.

    Verder is er in de plaats zelf niet heel veel te beleven (wel supermarkten en restaurants), maar vooral de locatie van de accommodatie is leuk. Je zit in de middle of nowhere, het is er heerlijk rustig en je kunt nog een korte farm drive doen waarbij veel word verteld over de omgeving, dieren etc. Verder lekker relaxen aan het zwembad.

    Wij reden hier vanaf Okakeujo in circa 5 uur naartoe. En vanaf daar in circa 1,5 uur naar het vliegveld.

  • wies

    Hoi,

    In 2010 zijn wij 3 weken in Namibie geweest. Ook in de periode juli/augustus. En dit jaar gaan we terug!!!

    Het is slim dat jullie de nachten in Etosha al vast hebben gelegd aangezien het erg snel vol zit, maar zeker de moeite waard is om in het park te slapen. Halali zijn wij niet geweest, maar Okaukuejo is echt heel erg mooi, de waterhole is s avond echt the place to be! Het eten in de lodges is echt niet goed (is iig onze mening) dus als je kunt, neem wat lekkers mee en ga daar lekker zelf aan de braai! Ook is er een mogelijkheid om vanuit een van de kampen waar je verblijft een avond safari te doen. Wij hebben dit toen vanuit Namutoni gedaan, maar dat is echt de moeite waard. Je bent op dat moment de enige jeep in (dat deel) van het park, en dieren zoeken met een zoeklicht in het donker is weer een hele andere ervaring. Ik zou zeggen, zeker doen. Meld je dan wel alvast aan op de dag van aankomst aangezien het wel eens vol zou kunnen zitten….

    Dat jullie in Sesriem binnen het park slapen is ook echt geweldig! Ga zeker vroeg op pad om de zonsopkomst te zien vanaf een van de duinen waar je op kunt klimmen, dit is een ervaring om nooit te vergeten. Wij deden dit georganiseerd aangezien we geen 4x4 hadden, maar het was elke cent meer dan waard. Vergeet ook niet naar dode vlei te gaan want die plaats heeft echt iets magisch.

    Wij waren vorige keer te kort in Walvisbay en moesten dus kiezen tussen een van de vele mooie dingen om te doen. Wij kozen voor een marine dune day (via mola mola tours) Hiermee gingen we een halve dag het water op om dolfijnen, pelikanen, zeeleeuwen en andere zeedieren te spotten. De lunch was op het strand met veel verse vis (!!!) en daarna gingen we met een 4x4 door het prachtige duingebied. Echt een aanrader. Helaas hebben wij de living dessert tour dus niet kunnen doen, maar dat gaan we dit jaar zeker goed maken, want ook dit lijkt ons echt de moeite waard.

    Tussen Etosha en Windhoek ligt het Waterberg Plateau, wat echt prachtig is om te bezoeken.

    Ook Africat foundation ligt tussen die twee plaatsen. Wij zijn daar niet geweest, maar moet ook erg mooi zijn. Ze hebben er veel luipaarden, maar daar moet je van houden. Misschien meer iets aan het begin van je vakantie als je nog niet veel ‘echt’ wild hebt gezien…..

    Tja ik geloof dat ik nog wel even door kan gaan met tips enzo, maar weet niet of je daar op zit te wachten…..

    Laat maar weten als je op zoek bent naar meer tips

    Groetjes Wies